Emilia Romagna

MADONIA – BERTINORO

Yderst spændende bekendtskab at møde Giovanna, som lavere skønne poetiske vine med format. Ekstrem produktion med både lavt høstudbytte og druemosten presses ofte kun 60 %. Madonia er en mester ud i Sangiovese druen, som hun formår at få noget helt specielt ud af. Hun er også en af de eneste vi har oplevet lave en rødvin surlie, og så endda på Cabernet Sauvignon og Merlot. Madonia laver ren vine uden at skilte med det, men blot fordi det er den måde hun opnår det bedste resultat på.

Neblina Albana di Romagna DOCG – Tenentino Forli Sangiovese IGT – Fermavento Sangiovese Superiore – Barlume Colli Romagna Centrale – Sterpigno IGT Romagna Centrale – Ombroso Sangiovese Sup. Riserva – Chimera Albana Passito 0,5 l

 

OPERA 02 – Levizzano di Castelvetro Modena

Gastronomisk Ambasadør for hele Regionen

Når vi møder modige innovative vinmagere, der samtidig går op i god smag, tradition, kvalitet og er æstetikere vækker det vores interesse. Vi har her med et af de yngste skud på den vinøse stamme at gøre. På mindre end 15 år har har Opera 02 rejst sig som et gastronomisk fyrtårn for hele regionen. Modigt og stædigt har den lille milie skabt noget der minder om centrum for god smag på alle plan i en lille flække udenfor Modena. Mad, vin, balsamico, delikatesser og logi er idag hverdagen for en familie i tre generationer som ikke på noget tidspunkt er gået på kompromis. De forstår at bevæge sig på en meget tynd ballancestang hvor tradition og historie også spiller ind, og de formår at skabe den gode tillidsvækkende oplevelse. At deres udtryk på vinflaskerne samtidig er moderne og smukker er blot et ekstra plusVi har dog de sidste år holdt godt øje med området som kvalitativt er vokset enormt. Lambrusco er umidelbare bobler og laves primært på røde druer og findes i en tør og en halv sød udgave. De bedste er frugtige og fyldt med en bærduft der gør en glad i låget. Ukompliceret og imødekommende vin der ikke kræver lange afhandlinger. Smag og nyd.

Lambrusco di Modena Amabile – Lambrusco di Modena Brut – Opera Rose Brut – Operea Pura Gasparossa di Castelvetro