Vinrejse til Sicilien i foråret

En gastronomisk og vinøs smeltedigel

Tidspunkt 20 – 27 maj 2017 (Kristihimmelfartsferien)

Cafekultur i Palermo med god stil

Cafekultur i Palermo med god stil – An offer you can’t refuse

Vintur og fakta

Kun 22. pladser – Egen bus på hele turen

Afgang Aarhus – Hamburg med bus – fly Hamburg – Catania (direkte)

4 nætter på HOTEL PLAZA i Caltanissetta (CL)
www.hotelplazacaltanissetta.it

3 nætter på HOTEL CARMINE i Marsala (TP)
http://hotelcarmine.it

Pris kr. 6500.- Flypris er dagspris og kan ændres en smule da vi flyver med Easy Jet. Hør dagspris

Prisen inkluderer Bus til og fra Hamburg – fly direkte Hamburg – Catania og retur – 7 overnatninger i dobbeltværelse på hotel med morgenmad på 3 stjernet hotel i henholdsvis Caltanissetta og Marsala  – bus og udflugter på turen – Detaljeret dags program klar senest 1. februar 2017

Teknisk rejsearrangør er FDM Travel

2010-09-18-08-48-51

Cappo Markedet – Et af italiens bedste madmarkeder

Aktiviteter

Daglige ture rundt på øen. 3-4 besøg på vingårde og en olivenproducent – Vi laver ture til bl.a. Etna – Cefalu – Enna – Palermo – Erice – Trapani – For at undgå masseturisme vil vi når det er muligt for det, dele holdet op i to, så vi ikke kommer tromlende 24. personer. Det betyder også at vi kan få mere nærværende oplevelser hvor vi kommer frem.

2010-09-13-11-10-47

Saltudvinding mellem Trapani og Marsala

Inspiration til turen

For knap ti år siden var jeg inviteret til Sicilien for at skrive en artikel om Siciliens fantastiske citroner. Det blev et gastronomisk og historisk kærligheds eventyr, som i dag er vokset i takt med årene. Har siden dykket ned i øens gastronomiske og vinøse historie.

Dengang var vineventyret godt på vej. I slutningen af 1990érne var der fremsynede vinfolk der fik øjnene op for øens muligheder og potentiale. Det bærer frugt for alvor den dag i dag, hvor Sicilien med deres lokale druer, enestående vulkanske undergrund og et klima der tilsmiler vinmarkerene og kan skabe vin af høj høj kvalitet. Der findes en del meget store producenter på øen, men i dag er der en overvægt af små og mellemstore kvalitets producenter, der laver fortryllende vine.  Foruden vin, er der masser af gode oplevelser – Siciliansk olivenolie er i særklasse. Masser af mindre producenter der laver fortryllende  græsgrøn olivenolie. På Sicilien laver man oste på får og ged. Peccorino er langt den største produktion, og her laves mange forskellige typer af fåreoste. Gastronomisk spises der rigtig meget fisk og skaldyr i mange afskygninger.

2010-09-17-08-40-40

Palermo med ridende politi

Det er ikke et tilfælde at den danske vinmager Vinding Diers kastede sin kærlighed til solskinsøen med den brogede historie. Kort sagt Sicilien er på mange måder en vinmæssig perle. Moderne produktionsformer har virkelig været en gave til øen, der også har helt sin egen historie. De fleste kender vinen vi pjasker i vores hjemmelavet tiramisu. De færeste ved at dette fænomen byder på store store vinøse oplevelsere på niveau med Portvin,  Madiera og Sherry.

2010-09-18-18-22-41

Cefalu – En magisk og pitoresk fiskeby på nordkysten

Vinmæssigt har Sicilien helt egne druer som kan modstå klimaet med meget sol og tørke. Unge vinmagerer der formår at gå tilbage i vinhistorien og stadig skabe moderne vine med personlighed. Jeg glæder mig til at vise øens mange gode sider. Saltudvinding i Trapani. Marsala´s glæder, Palermo’s mangfoldighed og historie.  Vi skal naturligvis en tur på Etna, besøge en vinbonde der virkelig ved hvad terrior er. Cefalú en lille kystby uden for højsæsonen. Byen er en perle. Har fundet en lille olivenolie producent som laver gudedråber. Peccorino oste i mange afskygninger, fiskemarkedet i Trapani, Erice og Enna er byer vi slet ikke kommer uden om.

Hvis ikke du er til god mad, vin, gastronomi og gode oplevelser, så er turen nok ikke noget for dig, for hvis der er noget de går op i på Sicilien så er det deres mad og vin.

About Michael Larsen

Gastronomisk nørd med vin og mad på hjernen. Har gennem de seneste 15 år arbejdet med gastronomi og Vin. Har dybe rødder i de italienske vinmarker hos de passionerede vinbønder. Har en udpræget trang til at udtykke mig, hvilket sker på bloggen "Jagten på den gode smag" her på siden. Skriver også for mad og livsstilmagasiner. Nyder at formidle gastronomi og vin. Kommunikationen er også vigtig når jeg laver teambuilding med virksomheder og private. At "lege" med mad, skabe nye opskrifter og retter gør mig glad. Derfor bruger jeg også tid på udvikling for fødevarevirksomheder og branchen. Rejser ofte i den gode smags tjeneste og nyder at dykke ned der hvor en råvare eller et produkt har sin oprindelse. Er nysgerrig og formidler budskabet ud til andre her på Gastro & Vinos blog "Jagten på den gode smag".
No comments yet.

Skriv et svar