Vine med sjæl

Fair pris – høj kvalitet – No bullshit før og nu priser – Vin direkte fra mindre vingårde og glade vinbønder.

For aktuelle forespørgsel på årgange og vine ring 27111238 eller mail ml@gastroogvino.dk

Vi handler med vinhuse der har et sundt og naturligt forhold til den jord de dyrker vin på. Primært små personlige vingårde hvor vinmageren er “hjernen” bag vinene og ikke en salgs eller marketings afdeling der sætter dagsordenen. De vinmagere vi arbejder med er ikke nødvendigvis er certificeret økologisk. Vigtigst er at det er folk med en stor passion for at lave personlige vine med et klart aftryk af terrior, og lavet af lokale druer som er specifikke for det område de bor og laver vi i. En stor del af vinhusen vil du kunne finde i Slow Wine guiden, som er den italienske vinverdens guide hvor vinmageren har et forhold til den jord han ejer, og arbejder efter naturlige principper, lavt høstudbytte, og med lokale drue typer. En del af husene er omlagt til økologi, et enkelt endda så meget at huset lever op til kravene “urban footprint” hvilket vil sige at det ikke kun er vinen der er dyrket naturligt, også selve vinhuset er Co2 neutralt. Feel Good vine.

Vi arbejder med følgende vingårde

CHATEAU FEUILLET – ST. PIERRE – VAL D´AOSTA (bio)

Bjergvine fra skråningerne i Val d´Aosta. Mineralske og sprøde vine er hvad Chateau Feuillete byder på. Snorlige og friske vine på lokale druer. Virkelig noget helt specielt. Og vi siger det med det sammen – Vinene skiller smagsløgene.

BATTAGLINO – VEZZA D’ALBA – PIEMONTE (bio)

Ung ydmyg og ambitiøs kan man roligt kalde Fabrizio. Med de bedste og kun ganske få ha. vinmarker, er der plads til at nørde og være nuanceret i vinkælderen. Sprød hvid Roero Arneis og super elegante Nebbiolo vine fra Roero distriktet.

F.LLI. RABINO – S. VITTORIA – PIEMONTE (Konv.)

Klassisk Piemonte vingård med en lang historie og klassike vine som kræver tid. I dag er det 4. generation der styre slagets gang. Et fremragende eksempel på at vin er et forædlet landbrugs produkt. Her er ikke ændret meget gennem generationerne, og tak for det. Klassisk Nebbiolo og Barbera så man kun kan tage hatten af.

PASINI  – LOMBARDIA (Øko – Carbon Footprint)

Sara & Paolo er 3 generation på vingården og tak for det. De laver de sprødeste bobler og et masterpiece af en rosevin – Il Chiaretto, skabt sig et navn der giver genklang. Foruden at have omlagt til økologi, udmærker vingården sig ved at værne om vores omgivelser. Som en af de første vingårde fik de “Urban Footprint” certifikatet,  som drejere sig om at tænke på vores omgivelser og være Co2 neutrale.

ALTHEA – VALDOBIADENA – VENTO (konv)

Sprøde klassiske bobler fra Prosecco land.

WALTER DE BATTE – RIOMAGGIORE – LIGURIA (natur)

En galning laver den vildeste hvidvin på den yderste pynt i Cinqueterra. Ren naturvin. Walter er kult i New York, hvor hans vin ofte ses på de vildeste vinbarer.

OPERA 02 – CASTELVETRO – EMILIA ROMAGNA – (Øko)

Seriøs ung vinmager, Mattia Montanari laver lige til og høj kvalitet Lambrusco. Friske sprøde frugtige bobler der er med til at få denne forhadte vin tilbage hvor den høre hjemme. Glad ligefrem og lækker bobler – både rød, rose og hvid. Vinkortet på Atera – Ronni Emborg´s  NY restaurant har naturligvis Opera 02´s bobler på kortet.

MADONIA – BERTINORO – EMILIA ROMAGNA (Bio)

Der findes få som Giovanna Madonia. En ildsjæl i den lille Sangiovese klassifikation. Madonias vinmarker ligger højst oppe med stejle skråninger og buskvine. Snorlige selv om der er tale om eksperimenterende vine, bl.a. på Merlot.

CANDIALLE – PANZANO – TOSCANA (Bio)

Det bobler i biogryden hos Jarkko og Josephine. To tilflyttere der har sat deres præg på italiens første økologiske vinby Panzano i hjertet af Toscana. Eksperimenterende og modige kan man roligt sige de to vinmagere er. Gennemført og lækre Chianti Classico vine med lidt alder, og eksperimenterende Mimas VDT vin. Tuttu natura.

VAL DI TORO – GROSETTO – TOSCANA (Øko)

Flotte og elegante kystvine fra det sydlige Toscana. Vine man kun kan holde af.

PLANI ARCHE – BEVAGNA – UMBRIA (Øko)

Snorlige og sprøde øko og bio vine fra ildsjælen Roberto, som i to årtier har været på forkant på bio vine. Veltillavet og super sprøde hvidvine – især den lokale drue Grechetto er i særklasse, og med sagrantino druen laver Roberto et masterpiece af en vin

CANTINA VIOLA – CAlBRIA (Bio)

Laver den vildeste passito på Moscat druen. Har aldrig smagt det bedre.

SEDILESU – MAMOIADA – NUORO – SARDEGNA (Øko)

Med vinmarker i 600-900 meter er der naturvin med kant og elegance. Håndværk til finger spidserne, spontangæring, og udelukkende naturlige processer.

Da vi importere vine fra små vingårde, kan der forekomme udsolgte vine efter sæson.

 

Sådan handler vi….
Fair pris – høj kvalitet – No bullshit før og nu priser

Ved køb af min. 48 flasker vin i hele kasser ydes 10% rabat – Leveres fragtfrit i Aarhus og omegn.

 

Bestil en vinsmagning

Vino afvikler underholdende og informative vinsmagninger med løgnhistorier og beretninger fra det virkelige liv i vinmarkerne og vinkældrene. Med indlevelse og en stor viden fra tyve år med vin tager Michael jer med på en vinøs og gastronomisk rejse hvor smag og personlige oplevelser følges ad. En vinsmagning varer typsik knap to timer. Pris for foredrag/oplæg fra. kr. 1000.- hertil kommer prisen for de vine i vælger. Her afregnes efter forbrug.